Migreni arttıran yiyecekler

Migreni arttıran yiyecekler

Migren ağrılarının sebepleri yediklerinizde olabilir. Yiyeceklerin içerisinde bulunan katkı maddeleri ve diyetteki bileşenler migren ağrılarının artmasına neden olmaktadır. Migren düşmanı besinlerden uzak durarak şiddetli baş ağrılarının önüne geçebilirsiniz.

Nörolojik bir hastalık olan migrenin en yaygın olduğu dönemler 25 ile 34 yaş aralığıdır. Bu yaşlardaki kişilerde aşırı derecede baş ağrısı görülmekte ve bu ağrıların en büyük sebebi de yiyeceklerdir.

Migreni arttıran yiyecekler

 

Erkeklere göre kadınlarda daha sık rastlanan bu hastalık çoğu zaman kendini hafiften başlayan ve giderek artan baş ağrıları ile gösterse de; tansiyon, nezle ve grip gibi belirtileri de bulunur. Migreni tetikleyen yiyecekler ise şöyle;

Portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi turunçgiller, Konserve ürünleri, Kalamar, midye, sardalye, hamsi ve karides gibi deniz ürünleri, Yemeklere konulan tavuk suyu tabletleri ve hazır et, Şarküteri ürünleri (sucuk, salam, sosis, pastırma, jambon), Karaciğer, beyin, böbrek, işkembe gibi sakatatlar, Olgunlaşmış peynirler (çedar, camembert), Alkollü içecekler (bira, şarap, viski, şampanya), Bazı meyveler ( muz, papaya, avakado, kırmızı erik, incir ve kuru üzüm), Kakao ve çikolata, Kafeinli ve asitli içecekler, Baharat ağırlık ve yağlı yiyecekler, Salamura, fermente ve marine adilmiş besinler, Fıstık ezmesi, Maya ve ekşi krema, Bakla ve bazı baklagiller (kuru fasulye, mercimek ve soya)

Yukarıda saymış olduğumuz yiyecekler, migren hastalarının yememesi gerekenlerdir.


Bir önceki Kanser hastaları ne yememeli? başlıklı konumuzda kanser hastaları nasıl beslenmeli, kanser hastalarına beslenme önerileri ve kanser hastalarında beslenme hakkında bilgiler sunulmuştu.

Bakılanlar: migren agrisini artiran nedenler, migreni neler arttırır, migrenlilerin yememesi gerekenler, hamsi migreni neden tetikler, Yiyecek içeceklerden migrene ne arttırır

Sonraki
« Prev Post