Yüksek Tansiyon hastalarına beslenme önerileri

Yüksek Tansiyon hastalarına beslenme önerileri

Yüksek tansiyon hastalığı için yapılan araştırmalarda varılan kanı, diyetsel faktörlerin bu hastalığı tetiklediği yönde oldu. Yüksek tansiyon oluşumunda beslenmenin büyük rolu olduğunu söyleyen uzmanlar, sağlıklı ve düzenli beslenme konusunda uyarılarda bulundular. Hipertansiyonun yükselmesini önlemek için hastaların yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlayacak bir program hazırlamalarını ve bu programa düzenli uyum sağlamaları gerekiyor.

Yüksek Tansiyon hastalarına beslenme önerileri

 

Yüksek tansiyon için hazırlanacak olan beslenme programının doymuş yağ, kolesterol ve katı yağlardan uzak; sebze, meyve ve süt ürünleri ağırlıklı olmalıdır.

Hipertansiyon hastalarının posa, potasyum, magnezyum ve kalsiyum açısından zengin besinleri tüketmeleri gerekir. Balık, tam tahıllı ürünler, tavuk ve yağlı tohumlar (fındık, badem gibi)’da bu beslenme programı içerisinde yer alabilir.

Çay, kahve, gazlı içecekler, tuzlu besinler, şeker ve alkol gibi içecek ve yiyeceklerden uzak kalmakta fayda var. Çay, kola ve özellikle kahve gibi içecekler tansiyonun yükselmesine neden olur. Şeker hem tansiyonu yükseltir hem de kalp hastalıklarına yol açar. Şekerden uzak durulmalıdır. Şekerin yanı sıra yüksektansiyon hastalarının tuzuda hayatlarından tamamen çıkarmaları gerekir. Alkolden de yavaş yavaş uzaklaşmalısınız.


Bir önceki yazımız olan Çölyak hastaları nasıl beslenmeli? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bakılanlar: hipertansiyonlu hasta beslenme, tansiyon hastalarına neler yasak, yüksek tansiyona yasak yiyecekler, tansiyon hastalarinin beslenmesi, tansiyonicinnasil beslenmeliyiz

Etiketler: hipertansiyon hastaları nasıl beslenmeli, hipertansiyon hastaları ne yemeli
Sonraki
« Prev Post