Elektronik Sigara Nasıl Kullanılır





Sigara insan sağlığı için dört bine yakın zararlı madde içermektedir. Bu zehirlerin başında nikotin gelmektedir. İnsan için bağımlılık yapan birincil maddedir. Artık her yaşta insanın alıştığı ve bırakmakta zorlandığı alışkanlık yapan kötü bir maddedir. Artık ülkemizde sigara içmek getirilen yasaklarla birlikte ikinci sınıf vatandaş statüsüne getirmiştir. Kapalı alanlarda içmek yasaktır. Sigara içenler kapı önlerinde açık alanlarda ve yasak olmayan yerlerde yapabilmektedirler.
Bu sebeplerden dolayı pek çok kişi artık sigarayı bırakmak istemektedirler. Bunun içinde pek çok yola başvurmaktadır. Çeşitli yöntemler denemektedirler. Bu yöntemlerin başında da sigaraya şekil olarak benzeyen ama içerik olarak tamamen farklı olan elektronik sigara modelleridir. Uzun yıllar yurt dışında denenen ve kullanılan elektronik sigara gerçek sigaradan daha zararsız ve uzun vadede daha uygun fiyata gelmektedir. Hem de kapalı alanda da içmek sorun yaratmamaktadır.
Ülkemizde artık pek çok kişi elektronik sigara kullanmaya başlamıştır. Hem sigarayı bırakmak hem de sigaranın yarattığı sağlık sorunlarından ve hastalıklardan kurtulmak için kullanmaktadır. Ancak elektronik sigarayı da kullanmanın bazı kuralları ve zorunlulukları vardır. Elektronik sigara ile birlikte likit de kullanmak gerekmektedir. Eğer likit kullanılmazsa sigaradan çıkan buhar performansı bozulur. Bu nedenle elektronik sigara ile birlikte kullanım amacına eskiden içilen sigara miktarına ve sertlik derecesine göre Antalya escort de kullanılmalıdır. Ayrıca likitin yanında filtrenin de gereken sürelerden yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir. Bunun günlük alarak yapılması hem elektronik sigarayı fiziksel olarak koruyacak hem de daha sağlıklı içilmesini sağlayacaktır.
Paket tütün sigara kullanım yaşı ülkemizde çok erken yaşlara gelmeye başlamış ve zamanla insanlarda alışkanlık halini almaya başlamakta ve zamanla daha fazla tüketilmeye başlanmaktadır. Ekonomik sıkıntılar şehir yaşamının sıkıntıları insanların psikolojik zayıflıkları sigara bağımlılıklarına kısa sürede zemin hazırlamakta, zamanla hem sağlık sorunlarına hem de ekonomik yıkımlarına neden olmaktadır. Bir paket sigara yaklaşık on Türk lirasıdır. Bir evde iki üç kişi içmesi aile bütçesinde büyük yük oluşturmaktadır. Hem ekonomik hem de daha sağlıklı ve tüketmesi sosyal zorluk taşımayan elektronik sigarayı kullanmaya insanları yöneltmektedir. 
Sonraki
« Prev Post