Diabet İlacı Alırken Kalbe Dikkat!

Tip 2 şeker hastalığı tedavisinde kullanılan 'Actos' ve 'Avandia' adlı iki ilaç, 78 bin hasta üzerinde yapılan araştırmaya göre, kalp yetmezliği riskini ikiye katlıyor.

lara escort BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, East Anglia Üniversitesi'nden araştırmacılar, ilaçların neden olduğu sıvı tutulmasının risk artışına sebep olabileceğini açıkladı. Bu iki ilaç, geçtiğimiz yıl sadece İngiltere'de 1.5 milyon hastaya kullanması için reçete edildi. ABD'li bilimadamları da Mayıs 2007'de 'Avandia' adlı ilacın kalp krizi ve ölüm riskini artırdığını açıklamıştı.

New England İlaç Dergisi'nde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, ilacın kullanımının ölüm riskini yüzde 64, kalp krizi riskini ise yüzde 43 oranında artırdığı belirtilmişti. ABD'deki doktorlar bu sonuçlar üzerine Federal Gıda ve İlaç Dairesi'ni 'Avandia'yı yasaklamak için harekete geçmeye çağırmıştı. Ancak daire, sadece ilacı kullanan hastaların doktorlarına danışması uyarısında bulunmuştu.

İlacı üreten Glaxo Smith Kline Şirketi'nden yapılan açıklamada da araştırma sonuçlarını doğrular nitelikte bulgulara rastlanmadığı kaydedilmişti. Dünya çapında 6 milyondan fazla kullanıcısı bulunan 'Avandia', Türkiye'de de yaygın olarak kullanılıyor.
Sonraki
« Prev Post