Ballı sütün faydaları nelerdir?

Ballı sütün faydaları nelerdir?

Uzmanlar özellikle çocuklara içirilen sütün içerisine sadece bir tatlı kaşığı kadar balın karıştırılmasıyla birlikte verildiği taktirde öksürüğün giderilebileceği ve kesilmesinde oldukça önemli rol oynayacağını bildiriyor. Ayrıca sütün içerisinde bulunan yağ asitleri çocuğun beyin gelişimi için oldukça önemli etmenlerden oluşurken, çocukların güçlü kemiklere sahip olabilmesi ve rahat bir şekilde uyuması içinde süt öneriliyor.

Genellikle kışın çocukların ağızlarının yan kısmında oluşan yaralara sütün sürülmesi bu yaraları kayıp etmeyi başarırken, bir bardak sütün 5-6 yaşındaki bir çocuğun günlük besin ihtiyacının yarısını karşıladığının tespit edildiğini dile getiriliyor. Özellikle kış aylarında sütlü tatlılar ve dondurma çeşitleri tüketmediğimiz için vücudumuza giren süt besinleri azalırken, bu aylarda süt tüketimini sık sık gerçekleştirmemiz kış hastalıklarına karşı da bizleri koruyor.


Bir önceki Fastfood yağlarının zararları saymakla bitmiyor! başlıklı konumuzda fast food zararları, fast-food ve fast-foodun zararları hakkında bilgiler sunulmuştu.

Bakılanlar: balli sütün faydalari, ballı süt faydaları, ballı sütün zararları, ballı sütün faydaları nelerdir, ballı sütün yararları

Etiketler: ballı sütün zararları
Sonraki
« Prev Post