Yumurtanın bilinmeyen faydaları

Yumurtanın bilinmeyen faydaları

İnsanlığın vazgeçilmezi olan sabah kahvaltısının en büyük yoldaşı olan yumurta, insan yaşamının ilk aylarında en önemli besin olan anne sütünün yerini almayı başarıyor. Günümüzde anneler çocuklarını doğduğu günden itibaren altı ay süreyle sadece anne sütüyle beslemeyi tercih ederken, son zamanlarda yumurta faydaları üzerindeki çalışmalarda anne sütü kadar yararlı olduğu belirtildi.

Uzun yıllardır kan kolesterolü seviyesini arttırdığı iddia edilen yumurtanın, artmış kan kolesterol seviyesinin de kalp riskini artırdığı savunuluyordu. Fakat yeni çalışmalar ile birlikte bu durumun aslında aksi yaşandığı belirtilirken, yumurtayı bir haftalık süreç diliminde birkaç defadan fazla tüketmemiz önerilirdi.

Avrupa beslenme dergisinde yapılan araştırmalarda obez hastaların günlük öğünlerinde 2 adet yumurta yediklerinde kendileri gibi obez olan ve zayıflamaya çalışanlara göre daha fazla kilo kaybettikleri ve kolestrol düzeylerininde daha düşük olduğu tespit edildi.


Bir önceki Kalsiyum içeren besinler başlıklı konumuzda kalsiyum ve kalsiyum eksikliği hakkında bilgiler sunulmuştu.

Bakılanlar: yumurtanin faydali oldugu hastaliklar, besinlerin bilinmeyen faydaları, çakır yumurtanın besin değerleri, facial, köy yumurtasinin faydaları ve nekadar tuketilmelidir

Etiketler: yumurta faydaları, yumurta faydaları nelerdir, yumurta faydası, yumurtanın faydaları, yumurtanın faydaları nelerdir, yumurtanın faydası, yumurtanın sarısı, yumurtanın yararları, yumurtanın zararı
Sonraki
« Prev Post