Elma, Kivi ve Portakal kabuğunun faydaları

Elma, Kivi ve Portakal kabuğunun faydaları

- Elma kabuğunun faydaları:
İngiltere’nin en ünlü üniversitelerinden olan Cornell Üniversitesinin gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre elma kabuğunun içerisinde bulunan tatlı beyaz bölgeye oranla, kabuğunun %87 oranında kansere karşı etkili olduğu belirtildi. Eğer soyulmamış bir elmayı çiğnemek zor geliyorsa, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırabilirsiniz. Hem böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde edersiniz.

- Kivi kabuğunun faydaları:
Tüylü, ince kabuğu yüzünden birçok kişi tarafından bir türlü benimsenemeyen kivinin kabuğunda bulundurduğu vitaminler ve mineraller bakteriler ve kolibakteriler ile savaşmayı başarıyor. Grip gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmanız ve bu hastalıkları yenmeniz için kesinlikle kivi meyvesini tüketmeniz gerekiyor.

- Portakal kabuğunun faydaları:
Kabuğun üst kısmında mevcut olan dlimonene, UV ışınlarının ölümcül düşmanı olarak karşımıza çıkarken, haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı görülmüş. Dış kabuğu ısırmak yerine, somonun üzerine çeşni yerine serpebilirsiniz ya da salatana sosla birlikte karıştırabilirsiniz.


Bir önceki Sindirim sisteminde sorun yaşayanlar, elma tüketmeli! başlıklı konumuzda Elma faydaları, Elma faydaları neler ve Elma faydaları nelerdir hakkında bilgiler sunulmuştu.

Bakılanlar: portakal kabugunun faydalari, portakalın beyaz kısmının faydaları, kivi kabugunun faydaları, portakal kabuğunun beyaz kısmının faydaları, kivi kabugu faydalari

Sonraki
« Prev Post