Kalp hastaları sıkça balık tüketmeli

Kalp hastaları sıkça balık tüketmeli

Kalp hastalarına senelerdir önerilen ve en iyi doğal ilaç olarak tavsiye edilen balık, her yaştaki insan grubu tarafından tüketilmesi gerekilen besinlerin başında geliyor. Mevsim ayrımı yapmadan her mevsimde tüketilmesi gereken balığı kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gerektiği bildirilirken günde ortalama olarak 350 gram balık yağı tüketmesi gerekli olarak bildiriliyor.

Balık içerisinde bulunan A, B ve D vitaminlerinin her insanı belirli hastalıklardan koruyacağını bildiren yetkililer, balığın ihtiva ettiği koruyucu yağ asidiyle kalp hastalığına yakalanma riskini de azalttığını bildiriyor. Balığın kolesterol açısından oldukça fakir bir et olduğunu bildiren uzmanlar, bu bakımdan kırmızı ve beyaz etten daha faydalı olduğunu açıklıyor.


Bir önceki Tüketilmeyen faydalı yiyecekler başlıklı konumuzda kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin faydaları ve kuru eriğin faydaları hakkında bilgiler sunulmuştu.

Bakılanlar: kalp hastalarina balik dokunurmu, kalp hastalarina balik onerisi, kalp hastalarina balik tarifi

Etiketler: balığın yararları, kalp hastalıklarından korunma, kalp hastalıklarından korunma yöntemleri
Sonraki
« Prev Post