Mide Ekşimesi tedavisi ve belirtileri

Mide Ekşimesi tedavisi ve belirtileri

Nedenleri birçok çeşitliliğe dayanan bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkan mide ekşimesi, hastanın midesinde yanma ile birlikte ekşime oluşturmaktadır. Hastanın ağzı ekşi ve yakıcı bir sıvıyla birlikte belirti gösterirken, bu belirtiler aç veya tok karnına görülebilmektedir. Ağır yemekler, bozulmuş yiyecekler, mide veya on iki parmak bağırsağı ülseri, safra kesesi iltihabı gibi hastalıklar mide ekşimesine sebebiyet verebilmektedir.

Tedavinin ilk şartı, hastalığı doğuran nedeni bulmaktır. Doktora gitmek gerekir. Mide ekşimesinden şikayet edenlerin, yemeklerini gayet iyi çiğnemeleri, biberli, baharatlı, ekşili, salamura yapılmış gıdaları terk etmeleri gerekir.


Bir önceki Mantar Zehirlenmesi başlıklı konumuzda mantar zehirlenmesi, mantar zehirlenmesi belirtileri ve mantar zehirlenmesi belirtileri neler hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: mide ekşimesi, mide ekşimesi nasıl giderilir, mide ekşimesi neden olur, mide ekşimesi nedenleri, mide ekşimesi nedir, mide ekşimesi tedavisi, mide ekşimesi ve yanması, mide ekşimesine ne iyi gelir
Sonraki
« Prev Post