Yumurtanın faydaları nelerdir?

Yumurtanın faydaları nelerdir?

Günlük olarak tüketimini sıkça gerçekleştirdiğimiz ve hatta kahvaltıların vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkan yumurtanın faydalarına uzun yıllardır her gün bir yenisi eklenebiliyor. Kolesterolün ve kan kolesterolünün seviyesini uzun yıllardır yükselttiği iddia edilen yumurtanın aksine bu değerleri düşürdüğü ve sağlıklı yaşam için vazgeçilmez besinlerden birisi olduğu bildirildi.

Kalp Sağlığı: Obez hastalarının günlük öğünlerinde 2 adet yumurta yediklerinde kendileri gibi obez olan ve zayıflamaya çalışanlara göre çok daha fazla kilo verdikleri kolesterol düzeyininse diğer hastalara göre çok daha düşük olduğu belirtildi.

Beyin: Yumurtada bulunan kolinin beynin sinir iletimini artırdığı belirtilirken, bu kolinin hafıza kaybını engellediği belirtildi.

Diyabet: Yumurtanın, kritik önemdeki diyabetin ortaya çıkmasını engelleyen ve kan şeker düzeyini dengeleyen lösin içerdiği belirtildi.

Enerji: Yumurta ile alınan demirin yüksek olduğu için, hemoglobin yapımında rol oynayan demirin vücuda en çok bu besinle entegre edildiği için vücudunuzun dinç kalması sağlanmaktadır.

Göz Sağlığı: Yumurtanın sarısında bulunan lütein ve zecantin gibi antioksidanların bununda katarakt riskini ve yaşlılığa bağlı maküler dejenerasyonu azalttığı Kanadalı araştırmacılar tarafından bildirildi.


Bir önceki Badem yiyin genç ve zihinde kalın! başlıklı konumuzda badem, badem faydaları ve badem faydaları nelerdir hakkında bilgiler sunulmuştu.

Bakılanlar: yumurtanın zararları kıs

Etiketler: Göz Sağlığı, göz sağlığı için, yumurta faydaları, yumurta faydaları nelerdir, yumurtanın faydaları, yumurtanın faydaları nelerdir, yumurtanın faydası, yumurtanın sarısı, yumurtanın zararları
Sonraki
« Prev Post