Tavuk yemek kanser yapar mı?
Tavuk etinin kanser yaptığına dahir bir takım söylentiler kulaktan kulağa geziniyor ve insanlar her zaman sağlıklı olduğunu bildiği için kırmızı ete nazaran tercih ettikleri beyaz eti yemekten korkar oldular. Peki bu söylentilerin gerçeklik payı var mı? Söylendiği gibi tavuk eti kanser yapar mı?
Uzmanlar, tavuk yetiştiriciliği ile ilgilenen kişilerin, tavukların bir an evvel büyümesi için antibiyotik ilaç kullanmalarının insan sağlığını tehdit ettiğini söylemekteler. Daha civciv yumurtadan çıkar çıkmaz antibiyotiğe maruz bırakılıyor. Antibiyotiğin bu şekilde kullanılması civcivlerin bağırsak sisteminin gelişmesini önlediğinden, enerji tüketimi de az olmaktadır. Bu nedenle tavuklar daha iri olmaktadır.
Tavuklar günümüzde ışık görmeyen enteresan ortamlarda ilaçlarla yetiştirilmektedir. Normalde 45 günde 1-1.5 kg olması gereken tavuklar, ilaç ve kimyasallarla 25 günde 1-1.5 kg olmaktadır. Bu şekilde yetiştirilen tavukların tüketilmesi insan sağlığını olumsuz etkileyerek kanserojen etki yaratıyor. Çünkü tavuğun kemik gelişimi yavaşlarsa, etinin de biyolojisi bozulmakta ve tavuk eti sağlıksız olmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Dikenli incirin faydaları nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Bakılanlar: tavukta kanser riski, hangi tavuk kanser yapar mı, Piliç eti sağlıklı mi kanser yaparmı, tavuk eti kanser mi yapıyor, tavuk götü kancer yaparmi
EmoticonEmoticon